glampingeurope glamping luxe kamperen in europa

Glampingeurope.com

Luxe kamperen in Europa

Campingnavigator

Luxemburg Müllerthal Echternach

Officiel

Camping Officiel is opgedeeld  in 3 zones, elk met aparte voorzieningen zoals (redelijk) sanitair. 
De dichtst bij de ingang gelegen zone ''La Residence'' heeft plaats voor 70 caravans en 30 tenten en is bedoeld voor kamperen voor langere tijd. De plaatsen zijn door heggen van elkaar gescheiden.
Zone ''Jeunesse'' (90 tenten) is op 4 terrassen aangelegd in halfronde vorm omgeven door dennenbomen. Een apart gedeelte is gereserveerd voor barbecue- en muziekavonden. Ook begint hier een 2,2 km lange trimbaan. Dit gedeelte is hoofdzakelijk bestemd voor jongeren.
Zone ''Le Paradies'' (85 caravans en 20 tenten) met veel fruitbomen ligt op het bovengedeelte van de camping aan de rand van het bos en biedt uitzicht op de vallei van de Sûre en de stad Echternach. 
Echternach is vooral bekend om zijn historische gebouwen, musea, muziekfestival en meerdere culturele manifestaties in een middeleeuwse sfeer. De ligging tussen de Sûre en het rotsgebied van Klein-Zwitserland is voorts een goed uitgangspunt voor vele wandeltochten met een totale lengte van 60 km en een fietsroute van 75 km. In de periode van 19 juli tot 26 augustus kan er deelgenomen worden aan rondleidingen met Nederlandstalige gids in de kastelen van Larochette en Beaufort en het centrum van Echternach. Op de dinsdag na Pinksteren is Echternach een groot deel van de dag afgesloten voor doorgaand verkeer vanwege de jaarlijks gehouden springprocessie.
Op 10 minuten loopafstand een supermarkt.
Voor broodservice komt een auto op de camping.

  • Terrassencamping met mooi uitzicht en veel speelplezier voor kinderen op loopafstand van Echternach, met veel wandelroutes in de bosrijke omgeving.

Lees meer...

Product
 
Luxemburg Müllerthal Echternach

Alferweiher

Op Camping Alferweiher vindt u een café en recreatiezaal, een kampwinkel, een warme bakker, een speel- en sportveld (tafeltennis, volleybal) en een speeltuin voor jonge kinderen.
Alferweiher wordt geleid door een gezin met Nederlandse roots. U wordt derhalve in uw eigen taal ontvangen.
De eigenaar heeft gekozen voor een authentieke opzet van zijn camping.
De camping heeft vooral toeristische plaatsen en heeft een aantrekkelijke, gevarieerde begroeiing. U vindt dus al gauw een plekje van uw gading, zonnig of lommerrijk, maar ook rustiek.
Camping Alferweiher ligt in een rustige omgeving en nabij het aantrekkelijke stadje Echternach.
Alferweiher is een uitstekend vertrekpunt voor bezoeken aan Duitse steden als Trier en Saarburg, maar ook uitstapjes naar nabijgelegen Luxemburgse stadjes en de hoofdstad Luxemburg zijn de moeite waard.
In het hoogseizoen biedt men u kinderanimatie.

  • Rustige familiecamping dichtbij een recreatiemeer gelegen, met volop speelplezier voor de kinderen.

Lees meer...

Product