glampingeurope glamping luxe kamperen in europa

Glampingeurope.com

Luxe kamperen in Europa

Campingnavigator

Luxemburg Müllerthal Beaufort

Camping Plage Beaufort

Camping Plage Beaufort is bijzonder geschikt voor families met kinderen of liefhebbers van prachtige natuurlandschappen. Zomers is het goed toeven in het openluchtzwembad met grote glijbaan (open 9/5-1/9) en 's winters (vanaf 9/11) kan men zich uitleven op de overdekte ijsbaan met verhuur van schaatsen en ijskarting. Er is een tennisbaan, fietsverhuur, speeltuin en een BBQ-plaats. In het hoogseizoen worden er knutseluren, bingo-avonden en begeleide wandelingen georganiseerd en worden er avondconcerten gegeven in de plaatsen Beaufort en Dillingen.
Mocht u geen eigen kampeermiddel hebben dan kunt u één van de mobilhomes, trekkershutten of tipis huren.

  • Zoekt u een camping die zowel midden in de natuur als op loopafstand van een dorp ligt, dan is Plage Beaufort wellicht de ideale uitvalsbasis voor u.

Lees meer...

Product
 
Luxemburg Müllerthal Berdorf

Camping Martbusch

Camping Martbusch heeft over de gehele camping (gratis) WIFI-toegang. Brood besteld vóór 16.00 uur ligt 's-morgens vanaf 08.30 uur klaar bij de receptie.
's Zomers is er een animatieprogramma voor volwassenen en kinderen. Ook worden er dan begeleide wandel- mountainbiketochten georganiseerd. In de directe omgeving is alpinisme mogelijk, want de camping grenst aan een uitgestrekt, rotsachtig wandelgebied (Klein Zwitserland). Voor natuur en sport liefhebbers is er een ruim aantal trekkershutten (Pods, verwarmd. Wel slaapmatje en/of luchtbed met slaapzak meenmen! Geen honden toegestaan) te huur voor maximaal 5 personen met verwarming en elektra vanaf € 30,00 per nacht.

  • Lieflijk gelegen en ruim toegeruste camping, waar je vanaf je kampeerplaats direct de natuur in kunt.

Lees meer...

Product
 
Luxemburg Müllerthal Ermsdorf

Neumühle

Op de camping is een zwembad, speeltuin, speelkasteel, sportveld en een gezellige bistro met terras waar tegen redelijke prijzen kan worden gegeten. Ook zijn patates-frites en andere snacks verkrijgbaar. In het hoogseizoen verzorgt een recreatieteam een programma voor jongeren tot 14 jaar met sport en spel, kinderdisco, tafeltennis, knutselen en allerlei spelletjes. Voor de volwassenen is er 's avonds animatie met onder meer karaoke, tafeltennis en biljarten. Om voldoende nachtrust te kunnen garanderen is er op de camping geen disco.
Voor de in de omgeving uitgezette en bewegwijzerde wandelingen (van 4 tot 40 km) zijn op de camping wandelkaarten verkrijgbaar. De centrale ligging biedt vele mogelijkheden voor het maken van uitstapjes. Te kiezen valt bijvoorbeeld uit: een stedentrip Luxemburg-stad of Trier (D.), museumbezoek of één van de kinderparken. Op camping Neumühle zijn daarvoor uitgebreide tips verkrijgbaar.
Voor de verhuur beschikt de camping over moderne mobilhomes, luxe caravans en trekkershutten.

  • In een mooi wandelgebied van het Müllerthal gelegen 4-sterren familiecamping, waar u kunt genieten van prachtige vergezichten.

Lees meer...

Product
 
Luxemburg Müllerthal Berdorf

Camping Belle Vue 2000

Op Camping Belle-Vue vindt u 2 goed uitgeruste sanitairgebouwen.
Op de camping zijn snacks verkrijgbaar. In het nabijgelegen dorp vindt u een restaurant.
Internettoegang is mogelijk via Wi-Fi. Voor kinderen is er op camping Belle-Vue een groot speelterrein. De receptie zit in hetzelfde gebouw als de winkel en is dagelijks gesloten van 12.00-13.00 uur en op zondag vanaf 12.00 uur.
Berdorf, het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland, ligt temidden van veel indrukwekkende rotsformaties. Een natuurwandelpad loopt langs grotten, spelonken en prachtige uitzichten.

  • Op Belle-Vue kun je het hele jaar genieten van de rust en ruimte in een mooie omgeving, terwijl het toeristische Echternach toch zo dichtbij is.

Lees meer...

Product
 
Luxemburg Müllerthal Echternach

Officiel

Camping Officiel is opgedeeld  in 3 zones, elk met aparte voorzieningen zoals (redelijk) sanitair. 
De dichtst bij de ingang gelegen zone ''La Residence'' heeft plaats voor 70 caravans en 30 tenten en is bedoeld voor kamperen voor langere tijd. De plaatsen zijn door heggen van elkaar gescheiden.
Zone ''Jeunesse'' (90 tenten) is op 4 terrassen aangelegd in halfronde vorm omgeven door dennenbomen. Een apart gedeelte is gereserveerd voor barbecue- en muziekavonden. Ook begint hier een 2,2 km lange trimbaan. Dit gedeelte is hoofdzakelijk bestemd voor jongeren.
Zone ''Le Paradies'' (85 caravans en 20 tenten) met veel fruitbomen ligt op het bovengedeelte van de camping aan de rand van het bos en biedt uitzicht op de vallei van de Sûre en de stad Echternach. 
Echternach is vooral bekend om zijn historische gebouwen, musea, muziekfestival en meerdere culturele manifestaties in een middeleeuwse sfeer. De ligging tussen de Sûre en het rotsgebied van Klein-Zwitserland is voorts een goed uitgangspunt voor vele wandeltochten met een totale lengte van 60 km en een fietsroute van 75 km. In de periode van 19 juli tot 26 augustus kan er deelgenomen worden aan rondleidingen met Nederlandstalige gids in de kastelen van Larochette en Beaufort en het centrum van Echternach. Op de dinsdag na Pinksteren is Echternach een groot deel van de dag afgesloten voor doorgaand verkeer vanwege de jaarlijks gehouden springprocessie.
Op 10 minuten loopafstand een supermarkt.
Voor broodservice komt een auto op de camping.

  • Terrassencamping met mooi uitzicht en veel speelplezier voor kinderen op loopafstand van Echternach, met veel wandelroutes in de bosrijke omgeving.

Lees meer...

Product
 
Luxemburg Müllerthal Larochette Medernach

Auf Kengert

Waar de dicht beboste Ardennen overgaan in het lieflijke landschap van het Gutland en Klein Zwitserland, ligt camping Auf Kengert, in het hart van het Groothertogdom.
De voorzieningen zijn modern, comfortabel en verzorgd, zoals de hele camping. In 2015 heeft men een ultramodern sanitairgebouw geopend.
Vanuit het terras kijkt men uit over het zwembad en de camping, die van daar af meer op een park lijkt. Binnen is een gezellig restaurant met open haard. Door de aangename, persoonlijke sfeer voelt men zich hier gelijk thuis. En aan de menukaart ziet men dat Luxemburg een klein-maar-fijn landje is voor echte genieters. 
Kinderen hebben het uitstekend naar hun zin door het buitenzwembad, verwarmd door zonne-energie, de binnenspeeltuin en de buitenspeeltuin op zeezand. Er is bewust voor gekozen om geen animatieprogramma of disco aan te bieden. Het is zelfs geen probleem om slechts één nacht te boeken, bijvoorbeeld als men onderweg is naar het zuiden of naar het oosten van Europa. Of maak van uw vrije weekends korte vakanties: uw caravan kan in het voor- en naseizoen gratis blijven staan, u betaalt alléén de overnachtingen! Voor wie geen kampeermiddel heeft is het mogelijk om een chalet of toercaravan te huren.
Grenzend aan het grote speelveld vindt u in de bosrand het ''Blote-voetenpad''. Blootsvoets kunt u daar over allerlei ondergronden lopen, van boomschors en modder, tot allerlei andere materialen. Heel bijzonder! Verder zijn prachtige wandelingen mogelijk in het Müllerthal. De speeltuin is aangelegd op duinzand van de Belgische kust. Heerlijk voor de kinderen om in te spelen.

  • Mooie familiecamping, gelegen in een prachtig wandelgebied, omgeven door gezellige stadjes en middeleeuwse kastelen.

Lees meer...

Product
 
Luxemburg Müllerthal Dillingen

Wies Neu

Vanaf camping Wies-Neu kunt u niet alleen wandel- en fietstochten maken maar ook een kanotocht over de Sûre behoort tot de mogelijkheden. Een hele belevenis, omdat de Sûre u blijft boeien met verschil in stroomsnelheid.
Wies-Neu verhuurt kano's.
Langs de Sûre veel staanplaatsen voor elk kampeermiddel. Met wisselende begroeiing, dus zowel zonnige als lommerrijke plekjes.
En met een mooi uitzicht op de heuvelachtige, beboste overzijde van de rivier.
Een groot deel van de ruime staanplaatsen grenst direct aan het water. Voor de kinderen is er een speeltuin en een kabelbaantje. Op de camping zelf is een snackbar, terwijl u in de naaste omgeving ongetwijfeld een geschikt restaurant zult vinden.
De camping zal geleidelijk meer verhuurmogelijkheden bieden. Zo heeft men nu een compleet ingerichte 6-persoonstent.
Men verhuurt ook fietsen.
Aan de receptie wordt ook Nederlands gesproken door de Luxemburgse eigenaren.

  • Nabij het abdijmuseum van Echternach gelegen gezinscamping aan de rivier de Sûre, met vele mooie wandel- en fietsroutes door de omliggende bossen.

Lees meer...

Product
 
Luxemburg Müllerthal Reisdorf

De la Rivière

In het restaurant van De la Rivière biedt men u ook een afhaalmogelijkheid voor snacks.
Voor kleine kinderen is er een speeltuintje. Verder is er nog een jeugdhonk (airhockey en voetbalspel) en natuurlijk ontbreekt een jeu de boules baan niet.
De camping beschikt over prima en modern sanitair.
Ontvangst van internet is verzekerd en prima, over het hele terrein.
Men vraagt daar een kleine vergoeding voor, maar dat  zal voor een kritische internetenthousiast geen enkel probleem zijn.
Pal tegenover de camping is een bakker, terwijl je op ongeveer 10 kilometer diverse supermarkten vindt. In de omgeving zijn diverse gemarkeerde wandel- en fietsroutes en dichtbij ( 2 km) zijn fietsen te huur.
Uitstapjes in de omgeving zijn volop mogelijk, bijvoorbeeld naar aantrekkelijke stadjes in de omgeving of naar Duitsland.

  • Camping De la Rivière is mooi gelegen aan twee rivieren en ook een goed uitgangspunt om te fietsen en te wandelen op talrijke fiets- en wandelwegen.

Lees meer...

Product
 
Luxemburg Müllerthal Echternach

Alferweiher

Op Camping Alferweiher vindt u een café en recreatiezaal, een kampwinkel, een warme bakker, een speel- en sportveld (tafeltennis, volleybal) en een speeltuin voor jonge kinderen.
Alferweiher wordt geleid door een gezin met Nederlandse roots. U wordt derhalve in uw eigen taal ontvangen.
De eigenaar heeft gekozen voor een authentieke opzet van zijn camping.
De camping heeft vooral toeristische plaatsen en heeft een aantrekkelijke, gevarieerde begroeiing. U vindt dus al gauw een plekje van uw gading, zonnig of lommerrijk, maar ook rustiek.
Camping Alferweiher ligt in een rustige omgeving en nabij het aantrekkelijke stadje Echternach.
Alferweiher is een uitstekend vertrekpunt voor bezoeken aan Duitse steden als Trier en Saarburg, maar ook uitstapjes naar nabijgelegen Luxemburgse stadjes en de hoofdstad Luxemburg zijn de moeite waard.
In het hoogseizoen biedt men u kinderanimatie.

  • Rustige familiecamping dichtbij een recreatiemeer gelegen, met volop speelplezier voor de kinderen.

Lees meer...

Product