glampingeurope glamping luxe kamperen in europa

Glampingeurope.com

Luxe kamperen in Europa

Campingnavigator

Duitsland Rheinland Pfalz Schauren

Campingplatz Edelsteincamp

Edelsteincamp is een kleine gemoedelijke camping in wederopbouw. Edelsteincamp gelegen midden in een zeer rustige en natuurlijke omgeving.

 • Edelsteincamp in Schauren, een rustig gebied gelegen midden in de natuur. Edelsteincamp voor kampeerders die graag in de natuur willen kamperen.

Lees meer...

Product
 
Duitsland Rheinland Pfalz Riol Mosel

Campingpark Triolago

Temidden van het schilderachtige Moezel-landschap met zijn wijngaarden en kronkelende rivier vindt u CampingPark Triolago.

Met het uitzicht over de rivier, omgeven door de bekende wijngaarden Rioler Römerberg kunt u het dagelijks leven even vergeten en in harmonie met de natuur genieten van een heerlijke vakantie.
Op deze rustige locatie vindt u rust en ontspanning met een typische Camping ervaring. 

CampingPark Triolago biedt de ideale setting voor een geslaagde vakantie.

Camping:
Onafhankelijk, lekker met eigen tent, vouwwagen, caravan of camper om heerlijk te ontspannen: gewoon puur vakantieplezier. 

Vakantiewoning:
U bent op zoek naar een vakantiewoning? Het appartement biedt voldoende ruimte en comfort. Oordeel zelf...

Slapen in een Wijnvat:
Ideaal voor wandelaars, fietsers, motorrijders en iedereen die iets nieuws wil uitproberen: het Wijnvat! Dit is niet alleen rustiek, maar ook ludiek en bovendien een goedkope manier van overnachten! In de enorme wijnvaten zijn 2 bedden beschikbaar. 

Mini-Chalets:
De hotelkamers op het platteland nodigen u uit voor speciale vakantie-ervaringen. De Mini-chalets zijn houten huisjes, met stijl en modern ingericht voor 2 personen.

Het drijvende vakantiehuis:
Vakantie op het water, hier kunt u genieten van de rust op het prachtige meer. Het zonneterras met luifel nodigt u uit om te ontspannen. Geniet hier rondom van de prachtige natuur, het prachtige groen van de bossen en wijngaarden.

Hotel:
Gewoon genieten van de vakantie ...
Op een van de mooiste plekken van de Moezel staat het gezinsvriendelijke hotel - rustig maar niet afgelegen, omringd door wijngaarden en op slechts 5 minuten lopen van het centrum van het dorp. Slechts 10 minuten rijden van historische stad Trier, de oudste stad van Duitsland.

Goed eten en drinken...
Het restaurant heeft met zijn unieke ontwerp een vriendelijke en gastvrije sfeer. Het met glas overdekt terras heeft een panoramisch uitzicht over de Moezelvallei. Motto op het menu: Verse, seizoensgebonden gerechten. Geniet samen met een glas wijn van de Moezel van de met liefde klaargemaakte gerechten.

Ook wandelaars zijn hier op het juiste adres...
Camping Park Triolago is het een ideaal uitgangspunt voor mooie wandelingen in de regio Moezel. Na een stevig ontbijt kunt u uw eerste wandeling direct starten vanaf Freizeitgelände Triolago. Tegen de avond kunt u zich verheugen op een 3-gangen menu met regionale gerechten en lekker relaxen op het prachtige panoramische terras.
 

 • Freizeitgelände met veel Outdoor mogelijkheden op het park of in de direkte omgeving...

Lees meer...

Product
 
Duitsland Rheinland Pfalz Saarburg

Camping Leukbachtal

Nabij het centrum van Saarburg in een dal aan rivier Leuk ligt deze camping met de passende naam Leukbachtal.

Het goed verzorgde terrein is met een fiets-wandelpad met het centrum verbonden. Veel kampeerders zijn hier als gast van het vriendelijke beheerdersechtpaar.

In het seizoen is er voor de jeugd een recreatie programma in samenwerking met Camping Waldfrieden. Er zijn vele bezienswaardigheden in de omgeving. Klein Venetië (Saarburg) is een bezoek meer dan waard.

 • Gezellige camping aan de rivier, circa 1 km van het centrum van Saarburg

Lees meer...

Product
 
Duitsland Rheinland Pfalz Cochem

Waldhotel Winneburg

Achter Waldhotel Winneburg gelegen kleine, rustige camping op een vlak terrein, met goed sanitair, de camping is gelegen aan een van de toegangswegen van Cochem, juist buiten de bebouwde kom.Verblijfsmogelijkheden kunnen ook gecombineerd worden met Hotel. Ontbijtservice voor camping gasten tegen gereduceerde prijs in restaurant.

 • Rustige camping, gelegen bij een hotel-restaurant.

Lees meer...

Product
 
Duitsland Rheinland Pfalz Kreuzberg Ahr

Viktoria Station

In de rustige natuur, onder schaduwgevende bomen op een uitgestrekt weidelandschap aan de Ahr, dicht bij bos en wijnbergen, burchten en schilderachtige wijndorpen ligt de camping Viktoria Station. Wandel- en fietsroutes komen direct langs de camping. De toeristenplaatsen zijn gelegen langs het water of centraal. De uitstekend sanitaire voorzieningen zijn verdeeld over drie gebouwen. Op camping Viktoria Station is een sfeervol ingericht restaurant met terras aanwezig, ook is er een nieuwe kinderspeelplaats, een supermarkt. De camping is gelegen nabij het station, op alle treinverbindingen mag u gratis uw fiets meenemen. De camping is gelegen op korte afstand van toeristenplaats Altenahr.

 • Leuke camping aan het water en direct bij het dorp gelegen.

Lees meer...

Product
 
Duitsland Rheinland Pfalz Saarburg

Camping Waldfrieden

Net buiten Saarburg, in een bosgebied, bevindt zich Camping Waldfrieden. Het goed verzorgde terrein ligt op een lichte helling. De sanitaire voorzieningen zijn er prima.

Op de camping bevindt zich een klein restaurant met terras, een kinderzwembad, een kinderspeelveld, enz. Zeven dagen per week is er een broodjesservice.

Veel Nederlandse kampeerders gebruiken deze camping voor een bezoek aan Klein Venetië, Saarburg en de vele attracties in de naaste en wijde omgeving.

 • Goed verzorgde camping, net buiten Saarburg, gelegen in een prachtig bosrijk gebied met veel bezienswaardigheden.

Lees meer...

Product
 
Duitsland Rheinland Pfalz Trier

Campingpark Treviris

Net buiten het centrum aan de B51 ligt de camping aan de Moeseloever, t/o de stad Trier. Het terrein heeft, kinderspeeltuin, cafe-rastaurant, terras en goed sanitair.

Naast de camping (aparte ingang) bevindt zich een geheel bestraat terrein met 120 camperplaatsen met stroomaansluiting en verzorgingsstation. Géén sanitair. Beide terreinen zijn van elkaar gescheiden.

Camperpark staat apart aangegeven bij Messegelände. Naast de camping gelegen fietspad verbindt u met het centrum en Moeselfietsroute.

 • Camping nabij Trier, gelegen aan de Moesel.

Lees meer...

Product
 
Duitsland Rheinland Pfalz Birkenfeld

Campingpark Waldwiesen

Ecologie ... op een wat anders geconcipieerd kampeerterrein. Campingpark Waldwiesen heeft zich als opgave gesteld de ecologie zo in te zetten, dat de gasten door hun toedoen ervaringen opdoen, die aanzetten tot imitaties.Het kampeerterrein is een gecertificeerd natuurlijk terrein.Waarom is kampeerterrein zo genoemd? Omdat het kampeerterrein zò gepland werd, dat zo min mogelijk in de natuur werd ingegrepen en zoveel mogelijk natuur werd behouden.Waarom zijn er, gezien de wateren, geen steekmuggen? Omdat er genoeg vogels zijn, die de steekmuggen opeten.Waarom zijn de vogels hier? Omdat ze voldoende nestgelegenheden in de vele bomen en struiken hebben, die eveneens voer voor de winter opleveren en zo daartoe bijdragen, dat de vogels hier kunnen blijven en niet verhongeren.Waarom worden de vissen niet gevoerd? Omdat zij zich kunnen voeden met andere dieren, die in de zwemvijver leven. Dit soort water wordt ook een biotoop genoemd. Men is trots op deze zwemvijver, ondangs de vissen kan daarin ook gezwommen worden zonder dat een conflict ontstaat tussen mens en dier.Waarom worden de afgezaagde struiken en bomen hier fijn gehakt? Met het haksel worden de bloemstroken toegedekt, zodat slechts weinig of geen wilde kruiden (onkruid) groeit. Als het haksel lang genoeg blijft liggen verandert dit in uitstekende tuinaarde.Waarom maken ze stenen muren door losse stenen op elkaar te stapelen? Hierin wonen veel dieren (reptielen, kikkers, e.d.). Overdag zitten dan vaak hagedissen op de warme stenen. De kikkers komen er ’s nachts uit en warmen hun kleine buikjes op. Daar lijkt het tenminste op.Waarom gebruiken zij bij het bouwen, materiaal dat uit de inhoud van de afvalzak (met o.m. plastic) werd geproduceerd? Omdat dit materiaal bijzonder resistent tegen milieu-invloeden is, lang houdt, weinig onderhoud vereist en omdat het zin heeft, uit iets ouds iets nieuws te maken en ook te gebruiken.De kinderspeelplaatsen werden als voorbeeld van waardeloos materiaal aangelegd. Daartoe dienden stenen, die op het kampeerterrein werden gevonden, hout dat op het terrein groeide en reusachtige banden, die van een grote tractor afkomstig waren.Waarom rijden er op het kampeerterrein elektrische (brom)fietsen? Om de gasten te tonen, dat elektrische scooters de lucht niet verontreinigen, geruisarm zijn en aan het stopcontact kunnen worden opgeladen. Dit opladen kost € 0,60 voor 50 km.. U kunt hier voor een gunstige prijs elektrische scooters huren. Camping Waldwiesen kent ook een FKK gedeelte (enkel voor te zonne baden) FKK op camping is niet toegestaan.

 • Iedereen spreekt over milieubescherming, maar weinig mensen over Ecologie ...

Lees meer...

Product
 
Duitsland Rheinland Pfalz Wallendorf

Camping Sauer Our

Tussen Vianden en Echternach in een van de bekendste wandelgebieden van het Duits-Luxemburgse natuurpark Südeifel in de buurt van het Müllerthal bevindt zich deze camping in Wallendorf.

De camping licht prachtig aan de samenstroom van de Our in de Sauer. Een ideaal startpunt om fietsen op de Sauertal Radweg of voor Kanotochten, wandelingen, mountainbike tochten of nordic-walking.

 • Prachtig gelegen camping met plaatsen direct aan het water.

Lees meer...

Product
 
Duitsland Rheinland Pfalz Pommern

Pommern Mosel

De camping Pommern-Mosel is een paradijs voor kampeerders, die op doorreis zijn en zij,die zich in het weekend ontspannen willen, zowel voor hen die hier hun vakantie willen doorbrengen..In de prachtige omgeving kan men uitstekend wandel- en fietstochten maken.Achter de camping ligt een 5 kilometer lang waterskigebied. De centrale ligging in het Moezeldal maakt het mogelijk om bijvoorbeeld vele burchten en ruines te bezoeken.Verder zijn er in het Moezeldal veel bezienswaardiheden.

 • Redelijk onderhouden, eenvoudig en groot kampeerterrein aan de rivier de Moezel, met zwembad, winkeltje en café-restaurant met terras.

Lees meer...

Product
 
Duitsland Rheinland Pfalz Braubach

Campingplatz Uferwiese

Kleine camping direct aan de oever van de Rijn. Goed verzorgd, met ook goed en schoon sanitair. Naast de camping is een tennisbaan en minigolf. Ook zijn mooie wandelingen, oa de ''Rheinsteig'' en fietstochten te maken. De camping ligt tegen het middeleeuwse stadje Braubach, aan de voet van de Marksburg. Vlak bij de camping meren rondvaarrtboten aan, voor een tocht over de Rijn.

 • Kleine, goed verzorgde camping met goed en schoon sanitair, direct aan de Rijnoever. Mooie wandel-en fietsroutes 'Rheinsteig'.Tennis en minigolf nabij

Lees meer...

Product
 
Duitsland Rheinland Pfalz Bollendorf

Camping Altschmiede

Langgerekte camping aan de oever van de Sauer. Het gehele terrein is prima verzorgd. De sanitaire voorzieningen zijn ruim, in zeer goede staat, en gedeeltelijk nieuw. Er zijn twee grote, verwarmde zwembaden, met een ligweide en 3 glijbanen een van 80 meter een van 100 meter en een hele breede. Deze uitstekende verzorgde baden zijn aangelegd in een park-achtige ambiance met bloemen en planten welke verwijzen naar Zuid-Europese landen. Er is nieuw sanitair bij het bad, een snackbar en terras. Er is een animatieprogramme, treintje, verblijfsruimte, winkeltje, bootverhuur, enz. Uiteraard de Eifel en het nabije Luxemburg met zijn vele mogelijkheden tot fietsen, wandelen en bezichtigingen. Een aanrader voor een vriendelijke prijs.

 • Deze uitstekende camping, met twee verwarmde zwembaden, strekt zich uit langs de oever van de Sauer in de mooie Eifel en ligt dichtbij Luxemburg.

Lees meer...

Product
 
Duitsland Rheinland Pfalz Kastellaun

BurgStadt CampingPark

Camping BurgStadt is een rustige camping, gelegen bij een hotel-restaurant van dezelfde eigenaar. In de mooie omgeving kunt u fietsen en wandelen. In de buurt van de camping is de Geierlay Hangbrug. De brug overspant het Mörsdorfer Bachtal en is met een lengte van 360 meter de langste voetgangersbrug van Duitsland. De camping is een oase van rust, waar u zich heerlijk kunt ontspannen. Camping BurgStadt is zeer schoon, heeft eersteklas sanitair en u kunt gebruik maken van gratis internet. De camping is zeer geschikt voor 50-plussers.

 • In een mooie fiets- en wandelomgeving gelegen, rustige en schone camping met zeer modern sanitair, bijzonder geschikt voor 50-plussers.

Lees meer...

Product
 
Duitsland Rheinland Pfalz Irrel

Camping Südeifel

In het hart van het natuurreservaat Südeifel licht deze camping aan rivier de Prüm. Varen met rubberboten en romantiek rond het kampvuur laten kinderdromen herleven. Elke avond vanaf 19 uur, kunnen de kinderen helpen met het voeren van de dieren in de kinderboerderij.

Vanaf hier zijn veele wandel-routes, imposante rotskloven en voor de liefhebbers van wildwater-kanoen de bekende watervallen van rivier de Prüm. Het zwembad in het dorp van licht op 250 meter van de camping. In een omterk van 25 km bereikt U de steden Luxemburg, Vianden en Trier aan de Moezel met hun bezienswaardigheden.

 • Direct aan de Luxemburgse grens, centraal en rustig in gelegen, naast het dorp Irrel.

Lees meer...

Product
 
Duitsland Rheinland Pfalz Echternacherbrück

Campingpark Echternacherbrück

Grote camping aan de Duits-Luxemburgse grensrivier Sauer met direct uitzicht op de toeristenstad Echternach. Op het 10 hectare grote terrein bevinden zich meerdere toiletgebouwen, een Imbiss en een drietal zwembaden (deels verwarmd).

In het seizoen organiseert men op Campingpark Echternachterbrück diverse activiteiten voor jong en oud. De Nederlandse kampeerder is er een graag geziene gast. Voor de actieve wandelaar en fietser biedt de omgeving veel mogelijkheden in zowel het Duitse als het Luxemburgse grensgebied.

 • Grote camping aan de Duits-Luxemburgse grensrivier Sauer, met directe blik op stad Echternach.

Lees meer...

Product
 
Duitsland Rheinland Pfalz Heidenburg

Campingplatz Moselhöhe

Mooie goed verzorgde terrassencamping boven op een berg met blik in het Moezeldal. Goede sanitaire voorzieningen en verzorgde plaatsen. Klein restaurant. terras en meeneem maaltijden mogelijk. Vriendelijk beheerdersechtpaar.De camping Moselhoehe is gelegen op de Hunsrueck in de nabijheid van de Moezel. In de naaste omgeving liggen de oude Romeinenstad Trier, het idyllische moezelstadje Bernkastel met zijn vakwerkhuizen, de edelstenstad Idar-Oberstein, het oudste wijndorp aan de Moezel en vele andere bezienswaardigheden.

 • Rustige camping, gelegen aan het einde van het dorp. Ideaal voor wandeltochten en fietsen in de omgeving.

Lees meer...

Product
 
Duitsland Rheinland Pfalz Lingerhahn

Camping Mobilheimpark Am Mühlenteich

Geniet hier van een vakantie, die u nog lang zal heugen, op deze goed verzorgde camping in een rustig gebied tussen Rijn en Moesel. Ver weg van drukke toeristen-centra kan men hier nog paddestoelen en bessen plukken en vrij rondlopend en wild gadeslaan. Deze royaal aangelegde camping ligt aan de rand van een heerlijk geurend bos met jeneverstruiken en sparrenbomen.

Vanaf camping Am Mühlenteich heeft u een prachtig uitzicht naar het zuiden en westen over de heuvels van de Hunsrück. Natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers treffen hier aantrekkelijke wandel- en fietsroutes aan. Hier ontmoet u aardige mensen en kunt u rustig voor u tent zitten en de tijd vergeten. Kom hier naar toe! Hier vindt u een goed verzorgd camping, waar het hart van menig kampeerders sneller gaat slaan. Tevens worden hier in elk jaargetijde bijzondere festiviteiten en andere activiteiten georganiseerd.

 • Familiecamping grenzend aan bos, met natuurzwembad en uitzicht over de heuvels van de Hunsrück.

Lees meer...

Product
 
Duitsland Rheinland Pfalz Prüm

Waldcamping Prüm

Waldcamping Prüm is een moderne familiecamping en bevindt zich midden in het Duits-Belgische natuurpark Nordeifel. Deze net buiten de stad gelegen moderne camping ligt vóór en achter het gemeentelijk zwembad, in het dal van het riviertje de Prüm met omliggende heuvels en uitgestrekte bossen, een ideale combinatie van natuur en gezelligheid.

De bezienswaardige stad Prüm heeft alle voorzieningen, restaurants, winkels, tennisbanen en staat bekend als lucht-kuuroord voor zuivere lucht. Op deze goed verzorgde camping bevinden zich twee sanitairgebouwen een vrijliggend terrein voor groepen, imbiss en een gezellig zonneterras.

Deze camping is ''Eifel Gastgeber'' gecertificeerd. Met dit bijzondere kwaliteitskeurmerk bent u verzekerd van de beste Kampeervakantie in de Eifel.

 • In een natuurgebied, net buiten de gezellige winkelstad Prüm aan het gelijknamige riviertje en rondom het gemeentezwembad, gelegen familiecamping.

Lees meer...

Product
 
Duitsland Rheinland Pfalz Bullay

Bären Camp

Omgeven door de Marienburg, de Burg Arros en de steile wijnbergen van het wijndorp Bullay ligt de camping Bären-Camp op een vlak terrein direct aan het Moezelstuwmeer. De camping heeft prima sanitaire voorzieningen (in voor en naseizoen verwarmd), in 2010 is het toiletgebouw geheel gerenoveerd. Verder is er een groot restaurant met bar en terras en een bootaanlegsteiger voor de camping.

 • Goed verzorgde camping, gelegen op een mooie locatie aan het Moezelstuwmeer, met aanlegsteiger en groot restaurant met terras.

Lees meer...

Product
 
Duitsland Rheinland Pfalz Körperich

Gaytal Camping

Direkt aan de grens met Luxemburg, in Duits-Luxemburgs natuurpark, bevind zich de Gaytal Camping Körperich. Deze camping ligt direkt aan een beekje waarin de kinderen zonder gevaar kunnen spelen. Direct aan de ingang bevindt zich een gemoderniseerde gemeentelijk zwembad met een zonneweide en een 50 meter lange glijbaan.

Gaytal Camping heeft een groot sport en speelveld en tijdens het seizoen bied men een uitgebreid animatieprogramma aan. Goede plaatsen en sanitaire voorzieningen. Op de camping is ook een gezellig Restaurant met terras, naast de goed burgelijke keuken is er ook een imbiss met verschillende snacks.

Het Duits-Luxemburgse Natuurpark is voor wandelaars, Natuurliefhebbers, en Camping-vrienden een klein paradijs. Water sporters kommen op de velen kleinen rivieren en beekjes aan hun trekken en er zijn veel bezienswaardigheden in de omgeving.

 • Kindvriendelijke camping met restaurant en groot sport- en speelveld, gelegen aan een riviertje net buiten Körperich, naast het gemeentezwembad.

Lees meer...

Product